O meni » Zdravi recepti
Paprike punjene mesom
40min
Potrebno je:
Crni luk
Celer
Šargarepa
Mleveno juneće meso od buta
Šolja integralnog pirinča
Paradajz
Začini ( kalijumova so, biber, bio začin bez glutaminata, beli luk u prahu po želji, bosiljak, peršun )
Priprema:
Crni luk, celer i šaragrepu i prodinstati na vodi. Zatim dodajte mleveno meso , zelene začine i staviti na umerenu temperaturu da se dinsta. Potom u to dodaje integralni pirinač ( prethodno ga kuvajte 10 minua ), so, biber i bio začin.
Paprike srednje veličine operite i očiste od semenki i punite ovom smesom. Zatvorite paprike sa peteljkama , zatim poređajte u visoku šerpu ili vatrostalnu posudu i prelijte vodom i jednim izrendanim paradajzom. Kuvajte na umerenoj temperaturi ili pecite u rerni.
Poslužite uz svežu salatu.